Leuke en betaalbare collecties voor hem, voor haar en op het werk.

Veelgestelde vragen

Belastingvoorschrift logo's bedrukken kleding

Regelmatig vragen klanten ons wanneer kleding fiscaal als ‘werkkleding’ kan worden aangemerkt. Volgens de fiscale regels worden er twee eisen gesteld:

  1. De kleding is bijna alleen maar geschikt om tijdens het werk te dragen, of
  2. De kleding is voorzien van één of meer duidelijk zichtbare logo’s met een oppervlakte van samen minimaal 70 cm2.

Bovendien moet er een zakelijk verband zijn tussen de kleding en de werkzaamheden van de desbetreffende werknemer. Bij een garagebedrijf is bijvoorbeeld een overall wel werkkleding voor de monteur maar niet voor de boekhouder.

Verplicht

Daarnaast kan de verstrekking van kleding samenhangen met verplichtingen die je als werkgever hebt op grond van de Arbowet, zoals speciale isolerende of beschermende kleding. In zo’n geval kan de kleding in beginsel ook belastingvrij worden verstrekt.

Uniforme kleding

Bij de eerste eis gaat het om werknemers met een echt uniform of om uniforme kleding waaraan je het beroep van de werknemer of het bedrijf waarvoor hij werkzaam is, kunt herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een postbode.

Kleding voorzien van logo

Bij de tweede eis gaat het om kleding die in principe ook geschikt is om buiten het werk om te dragen. Wil de kleding fiscaal aangemerkt worden als werkkleding, dan moet deze voorzien zijn van een logo van het bedrijf van de werkgever van minimaal 70 cm2.

Duidelijk zichtbaar

Bovendien: als door het over elkaar dragen van sommige kledingstukken de logo’s niet duidelijk zichtbaar zij (ookal voldoet het logo aan de minimale afmeting van 70 cm2), dan is er geen sprake van werkkleding in fiscale zin.

Let op
Verstrek je kleding aan je werknemers? Dan is het aan te raden na te gaan of aan de voorwaarden wordt voldaan en of je risico loopt op een naheffingsaanslag.

Tip
Voldoen sommige kledingstukken niet aan de norm, dan kun je belastingheffing alleen nog voorkomen door in een kledingreglement te bepalen dat de kleding na werktijd achterblijft op de werkplek. In dat geval kan de kleding feitelijk niet privé worden gedragen.

Bron: (Werk)kleding en uniformen (vrije vergoedingen en verstrekkingen)